Sjølund A/S i Kolding vendte tilbage til dansk ejerskab i 2022 og kan nu se de positive resultater af en vending i et nyt regnskab. Virksomheden er en af verdens førende udbydere af profilvalsning til industrier som vindmølleindustrien, transportsektoren, byggeri og fremstilling.

Sjølund A/S fra Kolding, der varetager komplekse opgaver, der involverer valsning og bearbejdning af stål- og aluminiumsprofiler, vendte sidste år tilbage på danske hænder under Søren Ravn, der ejede virksomheden fra 2007 til 2018.

”Det nye regnskab for 2022/23 viser, at Sjølund A/S igen er rentabel og på rette vej. Vi har skarpt fokuseret forretningen og genvundet vores position som en stærk nichevirksomhed inden for profilrulling,” forklarer Zoran Aleksic, CEO, der styrer den daglige forretningsdrift og sætter virksomhedens strategiske retning.

Lønsomhed og sund drift

Koncernen afslutter regnskabsåret 2022/23 med et resultat efter skat på 3,3 millioner kroner og en forbedring af den primære drift på over 14,0 millioner kroner.

Den positive udvikling skyldes, at Søren Ravn sammen med banken gennemførte en rekonstruktionsplan ved overtagelsen af virksomheden, efter Sjølunds ejerskab af en tysk kapitalfond i fire år. Grundlæggende havde planen til formål at bringe virksomheden tilbage til sin kernekompetence: profilrullende. I denne proces blev et underskudsgivende estisk datterselskab lukket (med et underskud på 57 mio. kr.), og banken eftergav en gæld på 20 mio. kr., hvilket gav et overskud for regnskabsåret 2021/22 på 13 mio. .

”Den aktuelle forbedring af den primære drift på over 14,0 mio. kr. i 2022/23 viser, at vores forretningsfokus er korrekt, og turnaround-planen virker. Sjølund har igen fuldt fokus på profilrulning, som har været vores DNA i generationer. Og det virker,” siger Zoran Aleksic.

Stor indsats fra medarbejderne

Han fremhæver en ekstraordinær indsats fra de mere end 100 medarbejdere og opbakningen fra kunderne som de primære årsager til virksomhedens succes. ”Alle – både i produktion og administration – har arbejdet hårdt og leveret en indsats langt over forventning. Jeg ser denne store indsats som et klart udtryk for medarbejdernes tillid til, at vi sammen kan nå hvad som helst. Og det kan vi,” siger Zoran Aleksic. Sjølund har også oplevet betydelig støtte fra kunder og samarbejdspartnere.

Udfordrende forhold

Årets resultat og væsentligt stærkere driftssituation er opnået under udfordrende forhold. Eksempelvis er Sjølunds kinesiske datterselskab blevet hårdt ramt af markedsafmatninger og intermitterende nedlukninger i det kinesiske samfund på grund af Covid. Resultatet er et underskud i datterselskabet på 2,7 mio. Derudover har vindmølleindustrien stået over for flere udfordringer de seneste år. Derfor har Sjølund A/S også strømlinet sit produktsortiment til vindmølleindustrien for at bevare konkurrenceevnen. ”Vi er sikre på fremtiden, selvom de økonomiske forhold er udfordrende. Vi har nu strømlinet alle dele af virksomheden og er profitable, hvilket gør os til en stabil og økonomisk robust virksomhed igen. Vi forventer også et overskud næste år,” siger Zoran Aleksic.

For yderligere information: Zoran Aleksic, administrerende direktør i Sjølund A/S, telefon: +45 76 99 17 77, email: zoran.aleksic@sjoelund.dk eller Søren Ravn, ejer af Sjølund A/S, telefon: +45 76 99 17 77, email: sr@sjoelund.com

Pressefoto til fri afbenyttelse: Sjølund Management Team. Fra venstre mod højre: Kasper Straarup, fabrikschef, Lars Jørgensen, økonomichef, og Zoran Aleksic, koncernchef.

Lær mere om virksomheden: www.sjoelund.com

År

2023

2022

2021

Bruttofortjeneste

39.959

28.222

40.399

Årsresultat

3.292

13.093

-57.600

Samlede aktiver

53.743

53.189

73.469