Årsregnskab 2021/22

Sjølund har succes med vendingen

Sjølund A/S ved Kolding er tilbage på danske hænder og leverer igen overskud efter at have indledt en succesfuld turnaround. Virksomheden er en af de største og førende i verden inden for aluminium- og stålprofilbukning til fx vindmølleindustrien, transportsektoren, inden for byggeri og industri.

Sjølund A/S fra Kolding, er en virksomhed, der løser komplicerede opgaver med bukning og bearbejdning af stål- og aluminiumsprofiler til specialopgaver. Selskabet er igen 100 procent tilbage på danske hænder hos Søren Ravn, der ejede selskabet fra 2007 til 2018. Han blev igen sidste sommer ejer af selskabet, efter at selskabet i fire år var ejet af en tysk kapitalfond. Ved genkøbet af Sjølund A/S blev der sammen med banken gennemført en rekonstruktionsplan, da det var nødvendigt at lukke et underskudsgivende estisk datterselskab, hvilket gav et underskud på 57 mio. I den forbindelse eftergav banken en gæld på 20 mio.

Profit og tilbage til kerneforretningen
Det nye regnskab for 2021/22 vidner om, at rekonstruktionen går godt, idet Sjølund A/S har genvundet sin position som en stærk nichevirksomhed med mål om kontrolleret og lønsom vækst. Resultatet efter skat i det nye årsregnskab blev godt 13 millioner kroner, og en positiv egenkapital på knap 15 millioner kroner. Søren Ravn er både ejer og bestyrelsesformand i Sjølund A/S. dog styres den daglige forretning og virksomhedens strategiske orientering af CEO Zoran Aleksic. ”Vi koncentrerer os meget om virksomhedens kernekompetencer inden for profilbøjning. Det er netop det, Sjølund A/S har været rigtig god til i generationer. Det er den direkte vej til succes, som for os handler om at være en stabil og økonomisk stærk virksomhed,” siger Søren Ravn.

Lovende ordrebøger og tillid
I Sjølund A/S, der blev grundlagt i 1936, er den daglige ledelse og medarbejderne ikke færdige med at forbedre hverdagen hos Sjølund A/S, men de er nået langt. ”Vi leverer overskud, ordrebøgerne ser lovende ud, og tilliden fra kunder og samarbejdspartnere er stor. Derfor forventer vi også et plus i årsregnskabet 2022/23,” forklarer Zoran Aleksic. 2022 har budt på udfordringer i forbindelse med igangsættelsen af vendingen og vanskelige markedsforhold. Fx betyder hård konkurrence i vindmølleindustrien, at der er en lille overskudsgrad på dette marked. I den forbindelse har Sjølund A/S også ryddet op i varesortimentet, så de holder deres konkurrenceevne.


Stor indsats fra mange sider
"Vi er fulde af tillid til fremtiden. Vores cirka 120 medarbejdere i både Danmark og Kina har ydet en fantastisk indsats for at få Sjølund A/S tilbage i topform, og vi oplever stor opbakning fra vores kunder og samarbejdspartnere,” siger Zoran Aleksic. I øjeblikket er Sjølund A/S' kinesiske datterselskab flyttet ind i en helt ny bygning på 5.000 kvadratmeter, så kapaciteten kan følge med efterspørgslen.

Yderligere oplysninger til:
Zoran Aleksic, administrerende direktør i Sjølund A/S, tlf.: +45 76 99 17 77, email: zoran.aleksic@sjoelund.dk eller Søren Ravn, ejer af Sjølund A/S, tlf.: +45 76 99 17 77, email: sr@sjoelund.com
Se mere om virksomheden: www.sjoelund.com
Pressefoto til fri afbenyttelse: Sjølund A/S ved Kolding er tilbage på danske hænder og leverer igen overskud efter at have iværksat en vellykket turnaround.
Fra venstre ses administrerende direktør Zoran Aleksic og ejer Søren Ravn.

År 2022 2021 2020
Bruttofortjeneste 28.222 40.399 63.386
Årets resultat 13.093 -57.600 6.351
Status balance 53.189 73.469 167.082